OŠ „Sveti Sava“ proslavila 29. rođendan

Autor: Lj. Pavlović

Danas je u Centru za kulturu u Vladičinom Hanu Osnovna škola „Sveti Sava“ iz tog mesta, koja ponosno 29 godina nosi ime prvog srpskog prosvetitelja, svečano obeležila Dan škole. Kolektiv je sa svojim učenicima, tradicionalno, goste dočekao priredbom, kojom iz godine u godinu prevazilaze sebe. Za školskim horom, mladim glumcima zajedno su nastupili i neki od njihovih nastvanika, što postaje običaj u njihovim priredbama koje imaju poseban pečat.

„Kami je nekada davno izjavio da je – život previše kratak da bi bio beznačajan, a vi ste, dragi moji učenici i cenjene kolege skoro celu prethodnu školsku godinu pretakali u dela, na koja možemo slobodno da budemo izuzetno ponosni. Dočekali smo još jedan zajednički praznik. Iako smo svi za jednu godinu stariji, duhovno smo nadjačali sebe, osnažili u ova teška vremena, negujući istraživački i radoznali duh, poštujući tradiciju škole, Opštine, nas Srba, a svi s jednim istim ciljem – stvaranje iskrenih, zrelih, produhovljenih, moralnih, obrazovanih i vaspitanih učenika naše škole,“ rekao je Dragan Dimitrijević, prvi čovek ove izuzetne obrazovne ustanove, pozdravljajući goste.

On je deci poručio i da mu je „izuzetno drago što je njihov direktor, prijatelj, sradnik i drug i da je poniosan na sve ono što su zajedno uradili jer su time uklesali u kamen dobra dela po kojima će se buduće generacije sećati i prepoznavati ih,“ ali je isto tako veliku zahvalnost za sve uspehe koji su postignuti u školi zahvalio i bivšim i sadašnjim kolegama, koji su u velikom broju došli kako bi zejdnički obeležili ovako značajan datum.

U ime škole, Dimitrijević je uručio Svetosavska priznajja kolegama koji su prošle godine sa svojim učenicima osvojili jedno od tri mesta na republičkim takmičenjima – Lidiju Tašić, Oliveru Kostić, Biljanu Ristić, Marinu Kostić, Ljiljanu Popović, Bojanu Stamenković, Milana Simonovića, Zorana Ristića, Gorana Ilića, Petra Stošića i Milana Markovića. Nagrade su dobili i učenici, pobednici, sa literarnog i likovnog konkursa, koji je bio otvoren za sve osnovce u hanskoj opštini, kao i takmičenju u šahu. Zbog doprinosa na poboljšanju uslova radu škole, zahvalnice su dobili privatni preduzetnici, dok je posebnu zaslužila 4. brigarad vojske Srbije, sa brigradnim generalom, Novicom Petrovićem, koja je školi poklonila određen fond knjiga koje će učenici i nastvanici koristiti u zajedničkoj misiji – osvajanju novih znanja. . Posebnu zahvalnicu u njegovo ime je primio potpukovnik, Goran Nikolić.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.