Otvoren konkurs za projekte mladih u Obrenovcu, Zaječaru, Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Otvoren konkurs za projekte mladih u Obrenovcu, Zaječaru, Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva sve neformalne grupe mladih sa teritorija lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladicin Han da se prijave prodloge svojih projekata do 25. januara 2023. godine.

Omladinski fondovi

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa ministarstvom relevantnim za pitanja omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem povećanja učešće mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. Svakim omladinskim fondom upravlja osam članica i članova, mladih ljudi iz lokalne zajednice, koji imaju ulogu Odbora koji raspisuje konkurse i odlučuje o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije te opštine.

Ko može podneti predlog projekta Divac omladinskom fondu?

 Neformalne grupe mladih od 18 do 30 godina (minimum pet mladih) koji žive na teritoriji lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

*Ukoliko pripadaš nekoj od osetljivih grupa (mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi, povratnici itd) gornja starosna granica je 40 godina.

Šta Divac omladinski fond podržava?

 • Projekte vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulture, sporta, zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma i volonterizma
 • Originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive;
 • Projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim  sredinama;
 • Projekte koji se mogu realizovati od 01. februara 2023. do 30. aprila 2023.

Šta Divac omladinski fondovi ne podržavaju?

 • Projekte pojedinaca, političkih partija i javnih institucija;
 • Projekte i aktivnosti sa primarno humanitarnom svrhom;
 • Projekte koji pozivaju na bilo koji oblik nasilja i diskriminacije i promovišu alkohol, droge ili nezdrav način života;
 • Honorare za realizatore projekta;
 • Stipendije;
 • Nabavku računara, tableta, telefona, muzičke i video opreme (ozvučenja, kamera, foto aparata i sl.)

Kako i do kada podneti predlog projekta?

 • Zainteresovane grupe mladih mogu popuniti formu predloga projekta koju mogu preuzeti u nastavku konkursa i poslati ga isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane.
 • Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 25. januar 2023. u 16 časova.

Šta nakon prijave predloga projekta?

Nakon zatvaranja konkursa članovi i članice omladinskog fonda uradiće prvi krug selekcije. Ukoliko vaš projekat prođe prvi krug selekcije bićete pozvani na intervju. Na intervju je potrebno da dođe najmanje tri člana vašeg tima koji su navedeni kao kontakt osobe u predlogu projekta.

Ukoliko vaš projekat ne bude prošao prvi krug selekcije, bićete obavešteni o razlozima ovakve odluke od strane odbora omladinskog fonda.

Ako budete podržani, kad počinjete s projektom?

Predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od 01. februara 2023. do 30. aprila 2023. 

Prijavni formular preuzmite u nastavku strane.

Predlog projekta možete poslati OVDE.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa ministarstvom relevantnim za pitanja omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.