Paprene cene ekskurzija?

Odlazak učenika na ekskurzije je već počeo ili će većina biti realizovana do kraja ovog meseca. Posle pandemije i delimično izgubljene dve godine za turističke agencije zbog korone, ove godine ekskurzije su raznolikih iznosa, za neke prihvatljiva, za neke odricanje da bi dete otišlo. Ono što je očigledno je da po dva razreda idu zajedno, što može govoriti o manjem broju prijavljenih, ali i većim brojem besplatnih mesta za učenike, kako bi agencija što bolje prošla na konkursu što, na kraju krajeva, opet plaćaju roditelji.

U OŠ “ Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu za jednodnevni izlet učenika prvog i drugog razreda do Skobanje, sa PDV-om ekskurzija iznosi 3.950 dinara po učeniku. Za učenike trećeg i četvrtog razreda do Kruševca, Lazarice i Vrnjačke Banje – 4.370 dinara.

Dvodnevne ekskurzije gotovo su dostigle cene desetodnevnog prosečnog letovanja na moru po osobi, i to ne van sezone. Tako ekskurzija učenicka petog razreda ove škole na maršruti Gamzigrad-Negotin-Kladovo-Lepenski vir i drugog dana – Viminacijum, Požarevac, Smederevo, staje 14.350 dinara. Roditelje šestaka koji će posetiti Ljubostinju, Žiču, Požegu, Mokru Goru, Drvengrad i Požegu a narednog dana, između ostalog, i Zlatibor i Vrnjačku Banju , ekskurzija koštati 14.500 dinara a sedmaka i malih maturanata 14.900. Oni će obići Kragujevac, Topolu, Bukovičku Banju i Požegu prvog dana a narednog i Drvengrad, Zlatibor i Vrnjačku Banju.

U cenu su, pored prevoza, uračunate ulaznice, između ostalog i za diskoteke, pratnju lekara, vođu puta , naravno smeštaj sa plupansionom za peti, dok je za ostale više razrede, uračunat pansion, osiguranje i dnevnice za pratioce grupe, od pet odsto u bruto iznosu prosečne mesečne zarade.

Ekskurziju će realizovati TA „Bavka turs“ iz Gornjeg Bunibroda kod Leskovca, već duže vremena prisutni izvođač ekskurzija u hanskim školama. Agencija je školi odobrila gratis mesta za učitelje tj. nastavnike, jedno za blizance, za tri učenika i još jednog sa posebnim potrebama, kao i roditelja pratica. Rok plaćanja je 45 dana od realizacije ekskurzije.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.