Počelo asaltiranje dela državnog puta Urmanica- Kacapun

Autor: Lj. Pavlović

Rehabilitacija državnog puta IIB reda, od Uramice pa do Kacapuna, u opštini Vladičin Han, ulazi u završnu fazu. Jutros je počelo aslatiranje od Urmanice ka Kacapunu, kako teški kamioni sa materijalom ne bi oštetili saobraćajnicu. Ukupna dužina puta na čijoj se rekonstrukciji radi iznosi 12,6 kilometara.

„Predmerom i predračunom radova predviđena je popravka postojeće kolovozne konstrukcije, deo starog kolovoza je neasfaltiran i od lokalnog materijala u dužini od 8,5 kilometara, dok je deo kolovoza od bitušljunka, koji je u lošem stanju, u dužini od 4,1 kilometar. Predviđena je izrada asfaltnog sloja u dužini od 12,6 kilometara, širine četiri metra, sa izradom novih propusta i odvodnih jarkova za prihvat i odvođenje atmosferske vode. Vrednost radova je 159.200.000 dinara, bez PDV-a“ podaci su JP „Puteva Srbije“ u vreme početka radova, septembra prošle godine.

Navedena deonica, od Kacapuna do Urmanice, spaja se sa putem koji vodi do Vlasda, u vranjskoj opštini i od vojnog je značaja. U hanskoj opštini povezuje još i Bačvište, Jovac, Beliševo i Ravnu Reku, gde je od 1978. godine fnkcionisao autobuski prevoz putnika, uz redukciju linija od kraja devedestih i konačno ukinut 2013. godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.