Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice

Juče je stupio na snagu Pravilnik o Penzionerskoj kartici koji je objavljen 3. marta, na osnovu čega je od danas i počelo prijavljivanje penzionera za njihovo dobijanje.

Pravo na izdavanje penzionerske kartice imaju svi penzioneri, korisnici naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje i privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti. Zahtev za izdavanje kartice može se podneti elektronskim putem, preko punomoćnika ili u PIO fondu.

Fond PIO će dodeljivati bodove za kupovinu preko penzinerske kartice , uz saradnja sa Poreskom upravom, od koje će dobijati podatke. Na osnovu toga, za utrošenih 500 dinara korisniku penzionerske kartice će Fond dodeljivati jedan bod, a tokom meseca može ostvariti bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti. Dodeljeni bodovi se neće moći zameniti za novac, i neprenosivi su na druga lica.

Korišćenjem kartica penzioneri će imati brojne pogodnosti, kao i popuste kada je u pitanju kupovina u radnjama i plaćanje računa, prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja.  Nastoji se da se pored pojedinih radnji, spisak velikih trgovačkih lanaca gde će biti odobreni popusti proširi.

Fond će i na svom sajtu i odeljku za Penzionerske kartice objaviti spisak o davaocima pogodnosti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.