Počelo „Vlasinsko leto“

U Surdulici je u toku 35. po redu „Vlasinsko leto“, predtakmičenje trubaču za učešće na Dragačevskom saboru u Guči. Uz koncerte ,prodajne izložbe etno i eko proizvoda, knjiga i slika, tradicionalnu „Trubačku budilicu“ i takmičenje mlađih orkestara kao i ribolovaca na Vlasini, svi čekuju centralni događaj – nadmetanje trubača.

Ove godine iz hanske opštine na „Vlasinskom letu“ učestvuje samo jedan orkestar iz hanske ošpštine – orkestar Bojana Krstića. To je prvi put ako ne u istoriji održavanja manifestacije, ono bar u zadnjih više od 20 godina.

„Takmičenje seniora se održava u nedelju i samo moj orkestar iz hanske opštine učestvuje. Ove godine je tako jer su se skoro svi orkestri raspali i više niko ne vodi po 10 ljudi po svirkama i zbog toga nemaju dovoljno članova za takmičenje. Nedostaje im trubač, tenor ili basista. Ove goidne takmičiće se ukupno 10 orkestara,“ rekao nam je Bojan Krstić koji sa istoimenim orkestrom iz Hana učestvuje na „Vlasinkom letu“.

Bojan Krstić

Kako sam kaže, na tom nadmetanju trubača sa juga Srbije, ulaznici za Guču, osvojio je sve što se može osvojiti, od tri do pet puta. Prošlogodišnji je pobednik ovog predtakmičenja, 2015. u Guči dobitnik je „Zlatne trube“ a 2107. orkestar Bojana Krstića proglašen je za najbolji orkestar na Dragačevskom saboru.

Večeras nastupa Dragana Mirković u 22 sata.

„Vlasinko leto“ traje od 8. do 11. jula, kada će biti proglašeni pobednici

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.