Policija i Centar za socijalni rad obavešteni o osobi koja je sinoć zanoćila u parku u centru Hana

Autor: Lj. Pavlović

Jutros je na fb objavljena fotografija lica koje uvijeno u ćebe spava u parku u Centru Vladičinog Hana. Prizor je uznemirio ljude, pa su zabrinuti sugrađani već reagovali predlažući i smeštaj. Redakcija Vesnik017 je kontaktirala načelnika Policijske stanice u Vladičinom Hanu, kao i Centar za socijalni rad. Saša Stamenković, načelnik policije nam je u telefenskom razgovoru rekao da će odmah poslati pripadnike policije da vide o kome je reč, kako bi mogli da preduzmu adekvatne mere. O tome smo razgovarali i sa Ljubišom Mijailovićem, direktorom CSR u Vladičinom Hanu. Još uvek ne znamo da li je u pitanju neko iz hanske opštine ili ne, beskućnik, ili je, možda, reč o migrantu. Ovo zadnje, je malo verovatno jer, iako je Han česta ruta na mapi migranata, uglavnom biraju manje prometna mesta prilikom kretanja.

Ljubiša Mijajilović nam je telefonom rekao da najpre mora da se vidi li je navedeno lice iz naše opštine.

„Osobu moramo da identifikujemo, da bi znali da li je žitelj naše opštine ili ne, kako bi preduzeli dalje mere. Naš centar pruža usluge stanovništvu iz naše opštine. Ukoliko nije odavde, moramo da obavestimo Centar za socijalnlni rad mesta iz koga je ta osoba, koji snosi troškove smeštaja,“ kaže Mijailović, od koga, kao i načelnika očekujemo povratne informacije, po dogovoru.

Boban Jović, koji je objavio fotografiju, pretpostavlja se, beskućnika, kaže da je hteo da razgovara sa njim, ali je on pokrio glavu ne želeći da komunicira. Kaže, fotografija je od 26. decembra, a uslikano oko 21:30 časova.

Ovakve slike u Vladičinom Hanu su retke, ali ih je povremeno bilo i ranije. U vreme bombardovanja, 1999. godine u istom parku, u centru Hana, redovno je spavala na klupi Romkinja iz Surdulice, koju su svi znali kao Makarena. Kod „Idee“ jedno vreme je takođe obitavala starija Romkonja pre više godina. Letos je u parku kod autobuske stanice pronađen mrtav sredovečni muškarac iz Vladičinog Hana, koji je skoro svakodnevno prosio u kod „Idee“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.