Pomozite porodici Gonev

Autor: Lj. Pavlović

Na stranici Eko Srbija objavljen je apel za pomoć sedmočlanoj porodici Gonev poreklom iz bosilegradskog sela Dukat, koja živi u Radovnici, selu u opštini Trgovište. Karolina Gonev je pre mesec dana je ostala udovica sa šestoro dece, uzrasta od šest do 19 goaina. Potrebna im je svaka vrsta pomoći: u novcu, hrani, odeći, obući, knjigama…

„U Dukatu su živeli bez posla, struje, vode, deca nisu išla školu. Morali su da odu u Trgovište, gde je otac nadničio i tako porodici obezbeđivao bar malo hrane. Međutim, on je pre oko mesec dana preminuo. Starija deca idu da nadniče, ali to je nedovoljno za život sedmočlane porodice,“ objavljeno je na video snimku Kirila Kostova, koji pomaže socijalno ugroženima.

Kakao nam je u telefonskom razgovoru Karolina rekla, pre više godina su se iz Dukata preselili u Radiovnicu, gde žive u seoskoj školi.

„Dok smo bili u Dukatu nismo imali nikakve uslove za život. Bez struje i vode, troje dece, koliko smo tada imali, nisu išla u školu, nismo primali dečji dodatak, niti socijalnu pomoć. Zbog toga smo se preselili ovde, gde je moj suprug Denča, koji je sa 48 godina nedavno preminuo, nadničio. Dvoje starije dece takođe ide u nadnicu, ali to što zarade nije dovoljno,“ kaže ona.

Broj žiro računa 20011820211278 kod Poštanske štedionice a.d. na ime Karoline Gonev je namenjen za uplate humanih ljudi koji su radi da ovoj porodici pomognu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.