Potvrđena vest o smrti četvorogodišnjeg dečaka, OJT pokrenulo istragu

Vest o smrti četvorogodišnjeg dečaka iz Vladičinog Hana i zvanično je potvrđena. Opšntinsko javno tužilaštvo je pokrenulo istragu i naložilo obdukciju, nakon čega će se videti šta je tačno uzrok smrti mališana.

„Juče je iz vrtića „Čarolija“ u Vladičinom Hanu prijavljen slučaj deteta, rođenog 2018. godine koje imalo problem sa disanjem. Dete je nakon ukazane pomoći u Hanu i Surdulici, prebačeno i niški klinički centar, ali je tokom noći preminulo. OJT je pokrenulo istragu i naložilo obdukciju, nakon čega će tačno biti utvrđen uzrok smrti“ saopštio nam je Dragan Nikolić, opštinski javni tužilac u Vladičinom Hanu.

I KC Niš je medijima potvrdio ovu vest rano ujutro. Dečak je juče popodne primljen u teškom stanju, sa vidnim oštećenjima moždanih funkcija. Iako su lekari uložili sav trud, odstranili strano telo iz disajnih puteva, tokom noći dete je preminulo. Dok neki mediji pišu da je dečak progutao žir sa novogodišnje jelke u vrtiću, u javnosti se priča da je u pitanju kocka ili igračkica. Nezvanično, sve se odigralo u periodu kada deca spavaju, ali zvaničnih informacija od direktorke nismo uspeli da dobijemo.

Vrtić „Čarolija“ je pre samo nedelju Branko Ružić, ministar prosvete svečano pustio u rad, nakon dogradnje u sklopu PU „Pčelica“.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.