Povlastice za penzionere od oktobra


Na stogodišnjicu od osnivanja penzionog fonda, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije juče je najavio da će biti uvedene penzionerske kartice za celu Srbiju, ne samo za Beograd, piše B92.

„Razmišljamo kako da dodatno poboljšamo standard penzionerima. Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja sa najboljom zdravstvenom zaštitom i negom. Takođe, u prodavnicima da imaju popust, kada uđu u Merkator i DIS, ali verujem da ćemo to dogovoriti i sa Delezom i Maksijem i ostalima, da kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, da će platititi manje 200, 300 ili 500 dinara manje, što nije malo“, prenosi B92 Vučićevu izjavu koji dodaje da će najstariji popust moći da koriste i u restoranima i drugim delatnostima.

 On je objasnio da će u prodavnicima imati popust- kada uđu u Merkator i DIS, ali verujem da ćemo to dogovoriti i sa Delezom i Maksijem i ostalima, da kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, da će platititi manje 200, 300 ili 500 dinara manje, što nije malo.

Uvođenje kartica za penzionere trebalo bi da krene od 1. oktobra ove godine, i to će biti za celu Srbiju a ne samo za Beograd. Prijavljivanje će početi 15. marta.

Predsednik je zahvalio penzionerima što su uvek imali razumevanja kada je bilo najteže i obećao da će i dalje raditi na pobioljašnju njihovog standarda.

Neki mediji su juče takođe objavili i informaciju da je Međunarodni sud u Strazburu odbio predmet penzionera u vezi umanjenja penzija za period od 2014. do 2018. godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.