Prazne tezge na zelenoj pijaci

Na zelenoj pijaci u Vladičinom Hanu danas su tezge bile poluprazne a ponuda voća i povrća skromna. Prva dva reda, gde su uvek nakupci sa voćem, većim delom ostale su nepopunjene. Samo na jednom kraju – povrće. Cene znatno veće u odnosu na prethodni petak. Najjeftiniji paradjaz, sitniji, košta 100 dinara po kilogramu a najskuplji 160, u proseku za 20 dinara više nego protekle ne3delje. Paprika od 100 dinara, sa nekim oštećenjem, pa do 130. Luk i krompir po osamdeset, koliko i šargarepa, dok su krastavci 60 dinara.

Retko koja tezga na pijaci danas je bila puna
U piljari najjeftinija paprika 80 dinara kilogram

Nezadovoljne domaćice komenatrišu da su neki proizvodi u piljarama jeftiniji. Recimo, paprika, takođe sa oštećenjima, koja se može kupiti za 80 dinara. Nezadovoljni su i proizvođači. Kažu, kad uđu u Poljoprivrednu apoteku na proleće, iskeširaju i po 10.000 dinara za preparate, a kupcima sve skupo.

„A suša, a troškovi prevoza…Lopovi i oni koji drugima uništavaju bašte i plastenike su posebna priča. Dođe neko noću i isprska sve što se posadili. Tek će da budu nestašice i skupoća,“ kaže Mića, prodavac iz okoline Vlasotinca.

Jedino su cene bostana ujednačene – lubenice po 30 ili onih popularnih 29,99 dinara u radnjama, a dinje su 80 dinara kilogram. Breskve, kajsije i kruške po 100, a šljive od 50 do 70 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.