Predstavljena knjiga „Belosvetski bol“ u biblioteci CK

Autor: Lj. P.

U Biblioteci „Vuk Karadžić“ pri Centru kulture u Vladičinom Hanu ljubitelji pisane reči večeras su prisustvovali promociji knjige „Belosvetski bol“, autorke Slobodanke Mitrović. To je knjiga poezije nastala u vreme pandemije korona virusa, koja je publiku podsetila na vreme koje u svima, baš kao i što sam naslov kaže, svuda u belom svetu, budi nemir.

“ U vremenu baš čudnom, bez rata ali bez mira, bez ropstva ali i bez slobode, kada je svuda oko nas čudno čudo, Slobodanka Mitrović i dalje peva u duhu svog čudizma. Duboko emotivno proživljeno, sažeto i samosvojno, ne pominjući reč korona niti njene posledice u vidu masovnog psihofizičkog oboljevanja, umiranja, neizvesnosti, osiromašenja, sukoba vakcinalnog i antivakcinalnog lobija… Naslovom svoje zbirke – Belosvetski bol, pesnikinja daje pečat ovom vremenu ocrnjenom koronom,“ stoji u recenziji.

Slobodanka Mitrović rođena je 9. juna 1982. godine u Nišu. Pisanjem poezije se bavi od drgugog razreda osnovne škole, da bi prvu zbirku pesama objavila je sa samo 13 godina. Kako navode iz biblioteke – dobitnica je većeg broja književnih nagrada, a poezijom zastupljena u mnogobrojnim književnim časopisima i zbornicima. Mitrovićeva je diplomirala je na filozofskom fakultetu u Nišu, na smeru za književnost i srpski jezik, i stekla zvanje master filolog, član je udruženja književnika Srbije. Živi i radi u Nišu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.