Prodaja nepokretne imovine „Mehanizacije“ nije obavljena, jer stečajni dužnik ne poseduje adekvatne dozvole

Autor: Lj. Pavlović

„U slučaju „Mehanizacije“ u Vladičinom Hanu izvršena je prodaja samo pokretne imovine 2014. godine. Prodaja nepokretne imovine nije mogla da se sprovede jer stečajni dužnik ne poseduje građevinske i upotrebne dozvole za građevinske objekte, zbog čega je u katastarskom operatu RGZ SKN Vladičin Han upisan kao držalac, a ne kao vlasnik objekta,“ naznačeno je u odgovoru Veselinke Jeremić, predsednice Privrednog suda u Leskovcu upućenom Vesnik017, na zahtev redakcije.

Sudija Jeremić nam je dostavila podatke nakon izjašnjenja poverenika stečajnog upravnika Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – Centra za stečaj, u kome se još kaže i to da su ukupna potraživanja poverilaca 53.248.836,18 dinara.

Od toga, kako stoji u odgovoru PS iz leskovca, 8.363.749,59 dinara su potraživanja komercijalnih poverilaca, 21.166.593,86 potraživanja Ministarstva finansija tj. Poreske uprave i 23.718.492,73 dinara potraživanja radnika.

U napomeni PS iz Leskovca piše i da „prema informacijama pribavljenih od radnika kojima raspolaže stečajni upravnik, radnici su svoja potraživanja naplatili od Republike Srbije. Međutim, Državno parvobranilaštvo još uvek nije dostavilo podatke o ukupnom iznosu potraživanja, kao ni zahtev za subrogaciju ili da država stupi na mesto radnika-poverilaca u stečajnom postupku, obzirom da je ona isplatila potraživanja radnika i time preuzela potraživanja prema stečajnom dužniku.“

Bivša DP „Mehanizacija“ u Vladičinom Hanu je privatizovana 2004. godine, a kupoprodajni ugovor je raskinut 2008. Stečaj je uveden 2010. godine i još uvek traje.

Fotografija PSL sa sajta

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.