Naš Hančanin, Jovan Veljković debituje u američkom filmu

Autor: Lj. Pavlović

Našeg Jovana Veljkovića, glumca poreklom iz Vladičinog Hana – kako sam kaže, Veljinog sina, već na jesen imaćemo prilike da gledamo u američkom filmu. Kako ekskluzivno otkriva za Vesnik017, reč je o filmu „Harvest“, po knjizi Veselina Dželetovića – „Srpsko srce Johanovo“. To je priča o bogatom Nemcu, kome je presađeno srce srpske žrtve iz žute kuće, koji nakon transplantacije počinje da sanja nepoznate predele, a onda odlazi na Kosovo u potrazi za odgovorima.

Jovan Veljković u ulozi Karla

„Ja igram lika po imenu Karl, čistokrvnog Nemca, neku vrstu špijuna, koji stiže u Prištinu na poziv glavnih junaka. Ne smem previše da otkrivam, ali sama uloga predstavlja važnu kariku u finišu filma, “ najavljuje Jovan debitansku ulogu u američkom filmu.

Film „Harvest“ predstavlja dopunjeno izadnje projekata sa prioritetima, nakon lanjskog prekida štrajka u filmskoj industriji.

„Sindikat glumaca SAG-AFTRA, u Holivudu, prekinuo je novembra prošle godine višemesečni štrajk.
Neposredno pre zaključivanja dogovora kompanije, Netflix, Dizni i druge, predstavile su dopunjeno izdanje projekata sa prioritetom. Na pomenutom spisku se našao i film „Harvest,“ kaže Jovan.

Jovan Veljković u Srbiji je igrao uz mnoge naše proslavljene glumce u više serija – „Pad“, „Ubice moga oca“, „Ljubav ispod zlatnog bora“… Sada će se njegovo ime naći i uz svetski poznata imena iz sveta glume. Glavnu ulogu u „Harvestu“ igra britanski glumac, Metju MekNulti, poznat po kultnoj seriji „Doctor Who“, a uz njega igra i legendarni holivudski glumac Angus Makfajden, poznat po glavnoj ulozi u oskarom nagrađenom filmu „Braveheart“, blokbasteru „Superman“ i horror franšizi „Saw“.
Režiju i scenario potpisuje Pol Kampf iz Los Anđelesa, kasting direktorka je Karla Hul, koja je radila netflixovu seriju „Narkos“ i kultni film „Sound of Freedom. Muziku za film komponuje Goran Bregović, a supervizor vizualnih i specijalnih efekata je oskarom nagrađeni Skot Anderson.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.