Promocija projekta za žensko preduzetništvo

Dva udruženja, SPA i Udruženje osoba obolelih i lečenih od malignih bolesti “Budi optimista“ će naredne srede u maloj sali opštinske zgrade u Vladičinom Hanu u 10,30 časova održati konferenciju za medije povodom promocije aktivnosti na projektu „Razvoj ruralnih zajednica kroz podršku ženskom preduzetništvu“.

„Projekat „Razvoj ruralnih zajednica kroz podršku ženskom preduzetništvu“ obuhvata sve važne segmente u razvoju preduzetničke karijere, ali i značajna polja za razvoj veština neophodnih za žensko preduzetništvo. Razvoj ženskog preduzetništva usko je povezan sa unapređenjem ženskih prava i demokratizacijom društva. Međutim, prema podacima Akcionog plana za zapošljvanje u Vladičinom Hanu, tek 36 posto novozaposlenih čine žene,“ navodi se u pozivu koji je upućen medijima.

Kroz seminare, radionice, treninge, mentorski rad i deljenja primera dobre prakse iz Srbije, projekat će podržati žene od 20 do 50 godina i omogućiti im da ravnopravno učestvuju u razvoju društva, kao deo zajendice. Projekat će korisnicima podstaći kreativnost pružiti im podršku u dolaženju do dobre poslovne ideje i najboljeg načina da je ralizuju, shodno mogućnsotima na tržištu.

Na kprezentaciji će Suzana Popović, koordinatorska projekta, Aleksandar Stevanović, finansijski menadžer i Ivana Petrović, asistentkinja na projektu govoriti o značaju ženskog preduzetništva za razvoj celokupne zajednice, šta se kroz projektne aktivnosti nudi korisnicima i gde je danas žensko preduzetništvo i kakva mu je budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.