Pune ruke posla u oktobru za uposlene i volontere Crvenog krsta

Oktobar je mesec u kome se obeležava više značajnih datuma, pa je za zaposlene u Crvenom krstu u Vladičinom Hanu i njihove volontere, pored redovnih aktivnosti, ispunjen akcijama na terenu.

Mesec solidarnosti i 17. oktobar, Svetski dan borbe protiv siromaštva bio je u znaku prikupljanja osnovnih životnih namirnica , polovne garderobe i igračaka od lokalnih donatora.

„Prikupljenu pomoć, 17. oktobra smo uručili onima kojima je to najpotrebnije, porodicama sa maloletnom decom. Ovom prilikom pomoć su dobile pet porodice,“ rekao nam je Saša Nikolić, sekretar Crvenog krsta u Vladičinom Hanu.

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar Crveni krst je obeležio u saradnji sa Preškolskom ustanovom „Pčelica“ . Predavanja i radionice su održane u isturenom odeljenju u Prekodolcu, gde je učestvovalo 14 dece. Snežana Petrović, ispred Crvenog krsta je razgovarala sa decom o trgovini ljudima a zatim im je uručen propagandni materijal Crvenog krsta Srbije na ovu temu, a mališani su sa vaspitačicom izradila crteže na temu trgovine ljudima.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.