Put nasipan do Kacapuna

Autor: Lj. P.

Nasipanje puta od Beliševa do Lepenice napreduje. Šef gradilišta, Nikola Petković kaže da je ovaj pravac državnog puta II- B reda prvim slojem tucanika nasipan do Kacapuna.

„Radimo svakodnevno, po 10 sati dnevno. Plan je da do zime asfaltiramo put od Beliševa do mosta u Lepenici,“ kaže Petković.

Radovi su trka sa vremenom. Sada, kako napreduju, meštani se manje pribojavaju da će, kako su govorili – ostati bez puta, a imali su asfalt, kakav-takav, barem jednim delom, od Jovca do Beliševa. Iako u Putevima Srbije tvrde da je projektom predviđeno asfaltiranje još par kilometara iza Beliševa, sve do Urmanice, još uvek ima sumnje da će radovi na proleće biti nastavljeni, ali se ipak nadaju da rečeno neće biti prekršeno.

Da se i deo lokalnog puta kroz Bačvište, koji se spaja sa navedenim državnim rekosntruiše, želeli bi i meštani Bačvišta. U pitanju je par stotinak metara, od kuće predsednika te mesne zajednice, dokle je nedavno ponovo presvučen asflatom, pa do kraka u Jovcu. Međutim, kako kažu, nema ko da traži od opštinskih vlasti, pošto taj deo puta pripada lokalnom i u nadležnosti je lokalne samouprave, pa smatraju da je šteta da ostane prepun rupa, kada su mašine već tu.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.