PWW drugu nedelju ne iznosi smeće u pojedinim delovima opštine zbog kvara na kamionima

Autor: Lj. P.

Zbog kvara na dva kamiona PWW, došlo je do zastoja u odvoženju smeća na teritoriji hanske opštine. Građani se nezadovoljni i žale se na pune kante za smeće i kontejnere drugu nedelju za redom, dok u PWW u Vladičinom Hanu kažu da je u pitanju „viša“ sila jer su se oba smećara pokvrila. Pomoć im je stigla iz Leskovca, odakle im je pozajmljen jedan kamion, i uklanjanje otpada je krenulo smanjenim kapacitetom.

„Oba kamiona kojima raspolažemo su trenutno na popravci, ali su se i u Leskovcu istovremeno pokvarila tri. Dobili smo jedan kamion iz Leskovca i čim osposobimo manji kamion, ubrzano ćemo „rešiti“ sve relacije,“ kaže Aleksandar Filipović, šef PWW u Vladičinom Hanu.

U tom preduzeću kažu da su za kvarove delimično odgovorni i građani, zbog toga što svašta ubacuju u kontejnere pa se često nađe građevinski šut, koji ošteti smećare. Filipović navodi da ljudi ne mogu ni da pretpostave šta se sve odlaže po kontejnerima, navodeći da, na primer, radnici juče u Suvoj Moravi jedan zatekli pun kominama. Sa druge strane, korisnici usluga, koje nisu birali, već je o tome odlučivala i odlučuje lokalna Skupština, žele da ono što plaćaju i imaju – redovno odvoženje smeća, a na preduzeću je da ima dovoljan broj vozila kojima to čini.

Ekološka situacija u hanskoj opštini je na nezavdinom nivou. Odgovornost za to je na svima.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.