Rekonstrukcija međunarodne pruge Beograd-Niš-Preševo

Žitelji juga Srbije već nekoliko godina nemaju mogućnost prevoza železnicom ka većim centrima. Delom zbog ukidanja stajanja brzog voza na stanicama, gde je i Vladičin Han, delom zbog radova na rekonstrukciji međunarodne pruge od Beogara do Preševa. Tako su najstariji građani, kao i studenti, uskraćeni za najpovoljniji vid prevoza, jerkroz Vladičin Han prolaze samo teretnjaci.

Ministar finansija, Siniša Mali nedavno je za beogradske medije izjavio da je trenutno najaktuelniji projekat VRS deonica železničke pruge Beograd-Niš-Preševo. On je rekao da će svečano potpisivanje ugovora, vrednog 550 miliona evra, sa Evropskom bankom za obnovu, za rekonstrukciju, biti organizovano u toku narednog meseca.

Prema pređašnjim najavama Infrastrukture Železnice Srbije, deonica od Niša do Preševa biće rekonstruisana do 2025. godine, kada će na njoj saobraćati brzi vozovi koji će se kretati 100 kilometara na čas. U toku prošle godine radilo se na rekonstrukciji dela od Leskovca do Džepa kao i na sanaciji tunela na periferiji Vladičinog Hana. Tunel je ugrožen klizištem u naselju Kula, čiji meštani iščekuju i nadoknadu za oštećene kuće.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.