Remont VHE još samo dva dana

Do kraja redovnog godišnjeg remonta „Vlasinskih hidroelektrana“ iz Surdulice zvanično je ostalo još samo dva dana. To znači da će kroz dva dana u hanskoj opštini biti uspostavljeno redovno vodosnabdevanje građana vodom za piće iz Fabrike vode, koja takođe ovaj period, kada prestaje dostava vode iz Vrle 4, i sama koristi za sopstveni remont.

U vreme remonta VHE potrošači vode sa gradske mreže u opštini Vladičin Han vodom se snabdevaju iz alternativnog izvora – bunara u Suvoj Moravi. Dotok vode iz njih je za oko trećinu manji u odnosu na redovno vodosnabdevanje, kada se u Fabrici vode u Polomu prerađuje oko 120 litara u sekundi. Od kada je pre nekoliko godina obavljanje remonta VHE pomereno za sredinu septembra, umesto u avgustu, kada je potrošnja vode znatno manja jer meštani u tom periodu prestaju da polivaju bašte, vode sa mreže uglanom ima dovoljno, pa su nestašice ređe u višim delovima grada.

Ove godine iz HE „Đerdap“ Vladičin Han je dobio na privremeno korišćenje prečistač vode, kojim se voda direktno iz korita Južne Morave može obraditi i koristiti za piće, uz analizu Zavoda za javno zdravlje iz Vranja. Namenjen za intervencije u hitnim slučajevima da se voda preradi i distribuira tamo gde je potrebno.

Od završetka remonta pa do uspostavljanja normalnog vodosnabdevanja u hanskoj opštini potrebno je još par dana, dok ZZJZ iz Vranja obavi kontrolu kvaliteta.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.