Sa Ginekologije vraćaju trudnice jer nemaju anesteziju za porođaje?


VLADIČIN HAN – SURDULICA- Surduličko porodilište ne prima trudnice koje su pred terminom za porođaj, javlja jedan naš čitalac. Tako je, kaže naš čitalac iz Vladičinog Hana, već nekoliko dana unazad.
„Trudnice savetuju da idu ili upućuju na porodilište u Vranju ili čak u Nišu,“ kaže nam on, napominjući da nije u pitanju njegova supruga, već supruga prijatelja, koje je vozio u ZC Surdulica pre neki dan.
Dobiti neku instituciju u Surdulici putem fiksnih telefona je skoro nemoguće. Tako je bilo i danas sa ZC u periodu od 11 do 12 časova, niko nije odgovarao na broj na portornici, za koji pouzdano znamo da je 017 825 080, koji je nekada pripadai Ginegologiji, s tim što je umesto dvojke, nekada bila jedinica u tom broju. Na stari broj, telefonska linija nije u funkciji. U poķušaju da makar direktora dobijemo na broj iz imenika, ubacujući dvojku umesto jedinice – 017 825 300, videlo se da je i to bio uzaludan pokušaj. Telefon zvoni, ali se niko ne javlja. Pokušali smo da kontakt telefon pronađemo i na sajtu bolnice. Medjutim, ni 815 182 koji je upisan pod ikonicom „pozovi“ ne funkcioniše.

Na žalost, brojeva mobilih telefona, službenih, zvanično na sajtu nema, te smo ostali bez
odgovora da li je informacija koju smo dobil od našeg čitaoca tačna ili ne – da se porođaji u surduličkom porodilištu trenutno ne obavljaju i da se buduće mame šalju u Vranje ili čak u Niš, a ukoliko je tačna – da li je ili kada će, uobičajen rad biti uspostavljen. To i nije toliko tragično za nas, možda, koliko je
tragično za one kojima je bilo kakva informacija ili lekarska pomoć potrebna, a ne znaju na koji broj jednu,
zvanično, državnu zdravstvenu instituciju da pozovu. Možda Surduličani znaju, ali pacijenti iz hanske
ili bosilegradske opstine, verovatno, ne, ili malo njih.

Foto: pixabay

2 thoughts on “Sa Ginekologije vraćaju trudnice jer nemaju anesteziju za porođaje?

  1. Surdulicko porodiliste prima trudnice Jos od proslog petka ,DVa dana je samo bilo zastoja u isporuci anestetika, Radi SE normalno.

    1. Surdulicki ZC je u zastoju vise godina unazad, ali sad s nove diplomice iz BU ima da procveta 😉

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.