Informacije o surduličkom porodlištu stižu pre od građana nego od zvaničnika

Kolika je moć društvenih mreža – za kratko vreme redakcija je od građana dobila informacije da – surduličko porodilište ipak radi. Pre no što smo to mogli od zvaničnika, jer fiksni telefoni zvone uzalud.

Kako nam je saopštila jedna naša sugrađnaka, ponosna tetka dečaka koji se tamo jutros rodio, porodlište radi. Međutim, isto tako joj je poznato da je jedna trudnica pre neki dan poslata u Niš, jer nije bilo anestezije za carski rez, što navodi na zaključak da buduće mame koje treba da se porode putem carskog reza, to ne mogu, ili neko vreme nisu mogle u ZC Surdulica. Pitanje je, šta u nepredviđenim situacijama, kada normalan porođaj, krene neželjenim tokom?

Mame koje su se porađale devedesetih i početkom 2000-ih, dobro pamte vreme kada su za porođaj kupovale sve – od brijača, anestezije pa sve do hirurškog konca. Da li spisak potrebnog materijala, nakon dve decenije, opet „visi“ na vratima, ili će uskoro?

Foto: pixabay

5 thoughts on “Informacije o surduličkom porodlištu stižu pre od građana nego od zvaničnika

  1. Informacije iz bolnice u Surdulici teško ko može da dobije. Kao taze mama porođena sa carskim rezom u Surduličkom porodilištu, iz prve ruke mogu da kažem da to odelenje nema načelnika, nema osnovna sredstva koje su potrebna lekarima da obave taj zahvat, od rukavica za lekare do injekcija koje su potrebne porodiljama sa carskim rezom. Recimo, zbog nedostatka obične injekcije, porodilje se šalju u Niš ili Vranje na porođaj.

  2. Navedene informacije nisu tacne, da je Tako ni vas nebi operisali a niste nista kupili od lekova I injekcija,sto znaci da I’ma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.