Školica fudbala „Radisavljević“ najbolja na jugu Srbije


Kada živite u malom mestu, nepisano je pravilo da ono pruža i mnogo manje mogućnosti za neke aktivnosti u slobodnom vremenu. Tako je u svim društvenim sferama, pa i sportu, posebno kada su deca mlađeg uzrasta u pitanju. Ilija Radisavljević iz Vladičinog Hana, vlasnik škole fudbala, uspeo je za kratko vreme uspeo da razbije taj mit o provincijama i malim mogućnostima u njima. Njegova Školica fudbala „Radisavljević“ postala je za jako kratko vreme poznata širom Srbije, iako postoji tek nešto više od od godinu dana postojanja. Ona okuplja mališane školskog uzrasta, od osam do 11 godina. Ilija, iako mlad, za kratko vreme je i sam, kao sada i njegova školica, postigao veliki uspeh. Od pre četiri godine se profesionalno bavi trenerskim poslom, a trenutno je i sudija Srpske lige Istok. Njegov talenat nije ostao nezapažen u našim najprestižnijim klubovima, te je dobio poziv da vodi i radi kao trener u mlađim kategorijama FK „Partizan“. Kada neko svoj posao radi s ljubavlju, rezultati ne mogu izostati. Stoga i ne čude i druge ponude klubova širom Srbije.Ilija se nada da će u skorije vreme postati i sudija Prve lige Srbije. Inače, po profesiji je diplomirani pravnik, ali je, za sada, maksimalno posvećen suđenju na terenu, kao i školici fudbala.

Ilija Radisavljević


„Stalno učestvujemo na turnirima širom Srbije, čak su deca iz moje školice bila zajedno na pripremama sa decom iz „Partizana“. Dokaz da dobro radimo su nam deca koja žele da nam se priključe. U Prekodolcu, kod Vladičinog Hana smo napravili stadion gde će deca posle školice nastaviti karijeru i igrati za istoimeni klub i takmičiti se u ligi Regiona istične Srbije, kaže on.
Mnogo je mališana zainteresovano za školicu. Od onih školskog uzrasta pa do predškolaca. Pre par dana mališani iz Zabavišta u Vladičinom Hanu su želeli da vide kako se to trenira i radi u školi fudbala, ne samo dečaci, već i devojčice. Ilija kaže da se već u njihovom uzrastu može prepoznati talenat i da ima nekoliko zanimljivih klinaca.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.