Školica sporta u Surdulici besplatna za sve mališane

Autor: Lj. P.

Ispred Školice sporta u Surdulici, jedne sasvim jedinstvene škole u ovom kraju, treneri, Kristina Dimitrijević i Nikola Arsić dobitinici su godišnje nagrade Sportskog saveza pomenute Opštine za najboljeg trenera. Na dodeli nagrada prisustvovali su i mališani sa kojima rade. Jedni od njih su blizanci, Strahinja i Dimitrije Savić, učenici prvog razreda OŠ „Vuk Kardžić“ iz Surdulice, koje su roditelji upisali u školicu, zbog njene specifičnosti koja im pruža mogućnost da se uz stručnu pomoć oprobaju u različitom vrstama sporta. Kako nam je rekao Strahinja, on se već opredelio za fudbal, dok će Dimitrije najverovatnije odabrati boks.

Dimitrije i Strahinja sa svojim trenerima

„U Školi sporta mališani mogu da treniraju sve sportove, da „uđu u priču“, kako bi mogli da odaberu onaj koji im odgovara. Imaju trteninge dva puta nedeljno, utrorkom i četvrtkom i sve je besplatno. Isto je i sa folklorom,“ objašnjava David koji nam dočarava kako to trening izgleda kroz opis da na jednom treneri postave čunjeve i svi igraju fedbal, na narednom vežbaju na nekoj gimnastičkoj spravi itd.

Pored treninga, Škola sporta organizuje i posete fudbalskim utakmicama. Na taj način su deca imala priliku da prate neke utakmice što mnogim njihovim vršnjacima nije bilo dostupno. Tako su, recimo, bili na utakmici reprezantacije Srbija-Bugarska na otvranju nacionalnog stadiona u Leskovcu, ali i na još dosta njih. Na kraju sezone, kada se treninzi završavaju, deca imaju i izlet, takođe, besplatno.

U školici ima stotinak mališana, podeljenih u pet grupa.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.