Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća

Čitaoci pišu

 Autor: dipl. ing. Saša Šormaz

Kao prošle, tako i ove godine Ministarstvo za brigu o selo sredinom nedavno je raspisalo Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Subjekti koji mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom su pojedinci, samohrani roditelji, bračni i vanbračni parovi. Pojedinac po programu je fizičko lice koje nema navršenih 45 godina života nije u bračnoj i vanbračnoj zajednici. Seoska kuća sa okućnicom može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta, izuzev gradskih i prigratskih naselja.

Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće, porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje seoske kuće, porez na imovinu, troškove prikupljanja dokumentacije, kao i građevinske radove na adaptaciji seoske kuće. Maksimalni iznos bespovratnih srestava za nabavku seoskih kuća sa okućnicom iznosi 1.200.000 dinara. Samu tržišnu vrednost kuće utvrđuje jedinica lokalne samouprave samostalno, ili u saradnji sa nadležnim poreskim organom za geodetske poslove.

Sva potrebna dokumentacija za Javni konkus nalazi se na sajtu Ministarstva za brigu o selu. Rok za podnošenje prijava je do 1.novembra 2024. godine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.