Snimak koji je danas zbunio Hančane

Autor: Lj. P.

Ovako je jutros u 4:55 sati izgledao Vladičin Han (video snimak).

Oblak nad Hanom, kako tvrdi Ana Pavlović koja je na društevnim mrežama objavila, je dim i potiče iz fabrike „Nektar“. Direktor Radne jedinice „Nektar“ u Vladičinom Hanu, koga smo tim povodom kontaktirali, rekao nam je da je kod njih sve u redu, da kotlarnica normalno radi i da nema dima već samo pare.

„Kod nas je sve u redu, naša kotlarnica radi sada, kao i jutros. Nema dima, ima samo pare od otparene vode,“ rekao nam je Đurić uz sugestiju da bi „bilo dobro proveriti da nije reč samo o magli.“

„Nekatr“ u Vladičinom Hanu nakon višegodišnjeg negodovanja građana u delu varoši gde je smešten, u blizini naselja Kula, je izmestio kotlarnicu u krugu fabrike pre oko dve godine. Umesto mazuta, kotlarnica, kako nam je prilikom lanjske posete fabrike objasnio Đurić, koristi biomasu – sečku i ostatke od prerade voća.

Inače, komentari na društevnim mrežama su različiti povodom emitovanog snimka – od onih koji pozivaju na kažnjavanje i izmeštanje fabrike do obrazloženja da je Vladičin Han smešten u kotlini i pa se sva isparenja i sagorevanja zadržavaju duže, da se u fabrici kuva voće i šta da se kaže za fabrike gde je „u pitanju guma i šta je štetnije za zdrvalje“, ali su neki tvrdili i da je jutros bilo mgle.

U Pčinsjkom okrugu, inače, kvalitet vazduha na osnovu ugovora sa lokalnom samoupravom, Zavod za javno zdravlje proverava samo na nekoliko mernih mesta u Vranju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.