Socijalna davanja iz opštinskog budžeta i ove godine biće na lanjskom nivou

Od ukupnog iznosa ovogodišnjeg budžeta opštine Vladičin Han od oko 958 miliona dinara, za socijalno ugroženo stanovništvo predviđeno je onoliko sredstava koliko i protekle godine, oko 5,5 miliona.

To su podaci koje nam je saopštio Miroslav Đorđević, potpredsednik opštine zadužen za socijalna pitanja. Prema njegovim rečima, tokom prošle godine najviše novca je izdvojeno za jednokratnu novčanu pomoć žiteljima hanske opštine, ili tri miliona dinara.

“Novac smo izdvajali za troškove sahrana i to ukupno 375.000 za 28-oro naših preminulih žitelja, zatim za radno angažovanje socijlno ugroženih lica za šta je izdvojeno 280.000 dinara za 40 lica kao i za smeštaj jedne osobe u prihvatilište,” izjavio je za “Vesnik017” Đorđević.

Kako kaže, oko 2,5 miliona dinara lane je iz opštinske kase bilo predviđeno za interventnu novčanu pomoć stanovništvu i od tog novca je potrošen najveći deo na 149 korisnika ili ukupno 2.401.000. To je novac koji je namenjen najčešće onima koji su u lošem materijalnom stanju a novac im je potreban za lečenje. Na ime jednokratne interventene novčane pomoći iz lokalnog budžeta je utrošeno 1.107.000 dinara, za 328 korisnika kojima je isplaćivana pomoć u rasponu od 3.000 do 5.000,” saznajemo od Đorđevića.

Ove godine, kako smo već napomenuli, za socijalna davanja biće izdvojeno otprilike isto novca. Na pitanje ko se češće obraća za pomoć nadležnima u loklanoj samoupravi, gradsko ili seosko stanovništvo, Đorđević ne može da precizira ali, kaže, da su to verovatno ljudi iz grada i prigradskih sela.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.