Sportski centar “Kunjak” i zimi pruža zadovoljstvo posetiocima

Bila zima ili leto, na sportsko-rekreativnom centru “Kunjak” u Vladičinom Hanu uvek ima posetilaca. Dok leti vrvi od mališana i njihove graje, u ovom dobu godine najčešće na stazi kraj Južne Morave možete videti penzionere, ali Iisve one koji su se priklonili zdravom načinu života te trim staze koriste za brzo hodanje. Skoro svakog jutra i popodneva šetaju, bez obzira na sneg.  Neko u društvu sa komšijom, prijateljem, bračnim drugom a neko i sam. U društvu jeste lepše, ali sve zavisi od prilike a najvažnije od svega je boravak na svežem vazduhu i fizička aktivnost.

Jedan od čestih posetilaca je i Mihajlo Jakimovski, profesor ruskog jezika u penziji. U svojoj 79-oj godini kada god mu vreme dozvoli, on šeta kraj reke.

“Mislim da sam počeo da šetam  od 1982-83.  godine. Nekada sam prelazio i po pet kilometara dnevno, na nekim dužim stazama a sada kako-kad.  Sve zavisi od toga kakvo je vreme napolju. Preko aplikacije na telefonu kontrolišem koliko sam prepešačio. Mislim da ako sami ne učinimo nešto za svoje zdravlje, niko to umesto nas neće učiniti ,” kaže profesor Jakimovski.

A za boravak na svežem vazduhu ne treba vam ništa sem malo dobre volje, tople garderobe i udobne obuće. Šetnja ili brzo hodanje Iiboravak u prirodi opuštaju i blagotvorni su za zdravlje. Vladičin Han ima tu sreću da poseduje jedan od najlepših sportskih centara na jugu Srbije, pa je šteta ne iskoristiti to. Pored trim staza i dečjih igrališta, poseduje i terene za basket, mali fudbal, teren sa veštačkom travom, za odbojku na pesku, teniske terene i fudbalski stadion. Za leto, tu je i olimpijski bazen, omiljeno kupalište ne samo Hančana već i komšija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.