Pred VJT saslušana A. S. preti joj kazna od dve do 12 godina

A.S. (22) iz Predajana kojoj se stavlja na teret da je učinila krivično delo, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja  saslušana je danas pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju.

“Osmunjičenoj se stavlja na teret da je 29. Januara ove godine umišljajno učinila krivično delo jer je upravljala vozilom sa probnom dozvolom u vremenu kada istim nije smela da upravlja, pod uticajem alkohola, kao i da je upravljala vozilom neprilagođenom brzinom, osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama,” saopštilo je VJT.

Dalje se navodi, da je “imajući u vidu da je nastupila smrt dva lica, dok je jedna osoba lakše povrđena, osumnjičenoj A. S. za ovo krivično delo preti kazna zatvora od dve do 12 godina”.

U prisustvu branioca, osumnjičena nije priznala izvršenje krivičnog dela za koje se tereti. VJT je od Višeg javnog suda zatražilo određivanje pritvora do 30 dana i odluka o tome se očekuje.

Nastradala Anđela Milovanović sahranjena je prekjuče a danas i Katarina Petrović, koja je pronađena u reci tek četvrtog dana potrage, obe u Predejanu, odakle su sve četiri devojke. Kristina Mitrović je zadobila lakše povrede. Saobraćajna nesreća se dogodila oko četiri sati izjutra, 29. januara, kod tunela Manjajle na magistrali na području hanske opštine.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.