Opština Vladičin Han ove godine će raspolagati budžetom od 958.500.000 dinara, za 34.900.000 više nego lane

Odbornici Skupštine opštine Vladičin Han ove godine su izglasali budžet od 958.500.000 dinara. To je za blizu 34.900.000 dinara više u odnosu na 2021. godinu. Budžet je prema oceni Danijele Popović, predsednice lokalne skupštine, razvojni i investicioni.

Za zaštitu životne sredine predviđena je realizacija 18 projekata do 2024. godine za šta je predviđeno 33,5 miliona dinara.

„To su sve projekti sa građevinskim dozvolama a jedan od  naznačjnijih je izrada PDP za izgradnju kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za Vladičin Han i Surdulicu,“ izjavila je Danijla Popovoć, predsednica SO Vladičin Han.

Za saobraćajnu infrastrukturu biće izdvojeno pet miliona dinara tj. za izgradnju ili rekonstrukcija puteva i ulica, a za obrazovanje skoro 1,2 miliona dinara. Predviđena je rekonstrukcija OŠ „Sveti Sava“, zatim Tehničke škole sa izgradnjom Učeničkog doma, rekonstrukcija stubalske škole sa kotlarnicom i fiskulturnom salom i dogradnja vrtića kod škole „Branko Radičević“.

Na osnovu kapitalnih investicija, vidi se da će mnogi ove godine dobiti kanlizacionu mrežu u selima: Stubal, Lepenica, ali i vodovodnu: Suva Morava, Koznica, Vrbovo… Ulaganja će biti i u nekategorisane puteve u Stublu ka crkvi, Gramađu, od Poljane ka Repincu, u Balinovcu, Lebetu, Suvoj Moravi, Manjaku kao i u brojne ulice u gradu. Među kapitalnim investicajama je i projekat za energetsku efikasnost opštinske zgrade. Ukupno, za kapitalna ulaganja, biće izdvojeno blizu 1.299.000 dinara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.