Sportski centar u Vladičinom Hanu mesto odigravanja svih značajnih manifestacija

Veliki gradovi imaju svoje trgove po kojima su poznati i gde se odvijaju značajni kulturni događaji. Vladičin Han ima svoj sportski centar koji, pored primarnog, bogatog sportsko-rekreativnog sadžaja za sve starosne strukture, je i mesto svih glvavnih dešavanja u varoši. Za njega su vezane sve kulturno-zabavne manifestacije i one sportske, što se podrazumeva. Za to ima sve predispozicije – velike sportske terene za organizovanje koncerata, tribine gde se može smetiti publika kao i prostor okolo, za sve one koji se kratko zadrže, ili iz prikrajka, sa klupica, posmatraju sa strane.

Najdužu tradiciju održavanja svojih manifestacija na ovom prostoru ima lokalno Kulturno-umetničko društvo „Branislav Nušić“. Od koncerata u vreme značajnih praznika, proslave godišnjica pa do Međunarodne smotre studentskih folklora, deo centralnog događanja u Nišu. Nekada se tu održavalo i tradicionalno predtakmičenje trubača, za učešće na saboru u Guči, ali je ta tradicija ugašena. „Najmlađe“ kulturno dešavanje, ali svakako najopesećenije je muzička manifestacija „Overload“, nekada „Riload“, kada Vladičin Han postaje centar muzičkih dešavanja u dva ili tri dana održavanja koncerata sa najpoznatijim domaćim rok zvezdama.

„Proteklih godina Vladičin Han je posetilo na hiljade turista iz zemlje i regiona tokom odrežavanja „Overloada“. Ujedno se održava i okupljanje bajkera iz celog regiona, koji na sportskom centru borave besplatno u kampu, kao i na bazenu,“ kaže Vladica Dodić, direktor SC „Kunjak“.

Ovaj uređeni prostor za sportiste i rekreativce, tokom leta je centar i sportskih zbivanja. Ranijih godina organizovani su turniri iz skoro svih oblasti: košarke, odbojke, rukometa, igara na vodi na bazenu, malog fudbala… da bi korona poslednje dve godine dešavanja potpuno poremetila. Ovog leta, sportsko nadmetanje u malom fudbalu – noćni turnir, sa tradicijom organizovanja od više decenija, okupilo je veliki broj gledalaca. Dok je u nekom prethodnom periodu okupljao mlade fudbalere iz hanske opštine i dela surduličke, poslednjih je zbog vrednih novčanih nagrada interesovanje profesionalaca iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, te je posećenost od strane ljudi iz drugi mesta veća.

Na kraju, da ne zaboravimo i najmlađe, „pčelice“, iz istoimene preškolske ustanove, koje generacijama unazad dodatno ulepšavaju ovaj prtostor, organizovanjem dečjih igara. Pre oko mesec dana, povodom obeležavnja Dečje nedelje, sa svojim vaspitačima Hančanima su priredili prelep maskenbal.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.