Sruduličani organizuju protest zbog zagađenja

 SURDULICA – Kroz tri dana Građani Surdulice održaće protestni skup protiv zagađenja u tom mestu, Protest će započeti ispred opštinske zgrade gde je predviđeno i održavanje govora više eminetnih stručnajka koji se bave ekologijom.

„Jedan od razloga okupljnja je i nagrada „Crni list“ fabrici „Knauf insulation“ najvećem zagađivaču u Srbiji u 2021.godiiu i nereagovanje nadležnih institucija, počevši od Opštine Surdulica i opštinskog inspektora za životnu sredinu do nadležnih ministarstva, jer se godinama problem zagađene Surdulice ne rešava. Svedoci smo da je nemoguće disati u Surdulici i da pogotovu u letnjim periodima znamo da je za taj smrad i neprijatan vazduh odgovorna pomenuta fabrika. Pored vazduha, voda u reci Vrla i okolno zemljište su takođe ugroženi,“ ističu organizatori, pitajući dokle da se na to pristaje.

Na skupu, koji će biti održan ispred Opštinske uprave Surdulica govoriće: dr Milica Marušić Jablanović, ekološki aktivista i dr pedagoških nauka, Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik, dr Mirjana Anđelković Lukić, ekolog i publicista, doktor inženjerske tehnologije, dr Sava Janković, doktor međunarodnog prava, mr Dejan Lekić, ekolog i magistar veštačke inteligencije, dipl. građevinski inženjer i

Milenko Jovanović, dipl. meterolog

.Skup je zakazna za 9. septembar, u 12 časova ispred opštinske zgrade, a zatim će protestnu šetnju građani i ekološki aktivisti završiti okupljanjem ispred kapije fabrike „Knauf insulation“ u Belom Polju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.