Surduličkom „Knaufu“ – Crni list, priznanje za ovogodišnjeg najvećeg zagađivača životne sredine

Fabrika kamene vune „Knauf insulation“ iz Surdulice ovogodišnji je dobitnik „Crnog lista“, priznanja za ovogodišnjeg najvećeg zagađivača životne sredine, usled ugrožavanja iste. Zbog neodgovornog odnosa prema životnoj sredini istu „nagradu“ dobilo je i Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“.

Foto sa FB Eko Surdulica

„Navedeno priznanje dodeljuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine. u okviru ekološke akcije „Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine“. Akciju su pre 39 godina pokrenuli RB 2 i Društvo za čistoću vazduha Srbije. Cilj akcije je unapređenje zaštite i očuvanja životne sredine kroz nagrađivanje pojedinaca i organizacija koje najviše brinu ili, sa druge strane, najviše zagađuju životnu sredinu,“ objavio je RTS.

Dobitnika priznanja „Zeleni list“ ima desetoro, pojedinaca, organizacija ili institucija, a na prvom mestu je Botanička bašta iz Kragujevca, za kreativnost i osmišljavanje prirodnog ambijenta i ekoloških sadržaja. Specijalno priznanje, „Zeleni list“ dodeljeno je Srpskoj akdemiji nauka i umetnosti – za organizovanje naučnih skupova o zaštiti životne sredine, sa još tri dobitnika.

Predlagači najvećih zagađivača ili čuvara prirode bili su pojedinci, organizacije i institucije iz cele Srbije, kao i veliki novinarski žiri, ekoloških redakcija različitih medija.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.