Sutra fizijatrijski pregledi dece u DZ, ali i analize za odrasle

Autor: Lj. P.

U Domu zdravlja u Vladičinom Hanu sutra će biti organizovani novi preventivni pregledi od osam do 17 časova. Po prvi put, preventivni pregledi će obuhvatiti i decu predškolskog i školskog uzrasta organizovanjem pregleda kod fizijatra.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju, 26. maja ove godine, od osam do 17 sati u Domu zdravlja Vladičin Han biće organizovani preventivni pregledi, za koje nije potrebno zakazivanje. Građani treba samo da dođu do Doma zdravlja u navedenom vremenu, poručuju nadležni iz te ustanove.

„Ovog vikenda biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem. Odrasli građani će moći da izmere pritisak, odrade krvnu sliku, provere hormone štitaste žlezde i tumor markere prostate. Takođe, biće organizovani i
pulmološki pregledi, a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom
dužim od 30 godina biće odrađen i rentgen pluća,“ saznali smo od v.d. direktorke DZ, Suzane Savić.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.Ministarstvo Zdravlja i Dom zdravlja Vladičin Han ukazuju na značaj preventivnih pregleda i utiču na jačanje svesti da se preventivno ide kod lekara, jer prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.