Svi pacijenti sa Medicine rada, mogu odabrati svog lekara na Opštoj praksi

Autor: Lj. P.

Nedavno je zbog odlaska u penziju specijaliste medicine rada ta služba Doma zdravlja u Vladičinom Hanu ostala bez lekara. Neki pacijenti još uvek nisu promenili svog izabranog lekara zbog toga što su, kako kažu, dobili informacije da neki od njih imaju dovoljno ili preveliki broj pacijenata.

Vršilac dužnosti dektora Doma zdravlja, Suzana Savić kaže da u Opštoj službi radi osmoro lekara i da pacijenti imaju prava da se preopredele za jednog od njih ko će biti njihov izabrani lekar.

„Medicina rada postoji u sklopu Opšte službe, gde u dve smene radi osmoro lekara. Pacijenti mogu da se preopredele za jednog od njih,“ kaže ona.

Na pitanje da li će novi lekar biti primljen na mesto lekara u Medicini rada, nije mogla ništa konkretno da nam kaže, sem da trenutno na tržištu rada nema ni jednog koji čeka na posao. Takođe, ona nam je saopštila da među pet specijalizacija koje je DZ u Vladičinom Hanu dobio nema za specijalistu medicine rada, tako da pacijentima za sada preostaje da budu uporni kako bi dobili izabranog lekara.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.