Tehnička škola nastavlja tradiciju – dva prva mesta na republičkom nivou za robotičare

Autor: Ljiljana Pavlović

Dve ekipe Tehničke škole u Vladičinom Hanu i ove godine su pobednici na republičkom takmičenju u konstruisanju robota. Dve ekipe, sa kojima su imali pravo da po novim propozicijama nastupe, osvojile su prvo i drugo mesto.

 Ekipa ,,Hanteri“ – Vojin Radovanović i Milan Pešić, sa svojim mentorom, profesorom Mlađanom Mladenovićem je zauzela prvo mesto, a drugo je pripalo timu ,,Sparta“- Ognjen Đorđević i Bogdan Veličković, čiji je mentor profesor Nebojša Mladenović.

Takmičenje srednjih škola u području rada mašinstvo i obrade metala u protekla dva dana je organizovano u Vlasotincu, gde je učestvovalo 16 srednjih stručnih škola iz Srbije, a više informacija imaćemo u toku dana.

Prošle godine, mladi robotičari Tehničke škole u Vladičinom Hanu su bili apsolutni pobednici na republičlkom takmičenju, osvojivši sva tri prva mesta. Ove godine je doneta odluka, da svaka škola može učestvovati sa samo dve ekipe.

 

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

One thought on “Tehnička škola nastavlja tradiciju – dva prva mesta na republičkom nivou za robotičare

  1. „Ove godine je doneta odluka, da svaka škola može učestvovati sa samo dve ekipe.“
    Ne znaju da nauce decu pa nasli resenje da se i za njih cuje, hehehe. Ma ko ih ferma, svaka cast nasim profesorima i ucenicima, ponosni smo na vas!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.