Trka sa vremenom za put do Beliševa

Autor: Lj. Pavlović

Putevi Srbije ubrzano rade na pripremi za asfaltiranje deonice državnog puta II B reda od Beliševa do mosta u Lepenici. U toku je nasipanje prvim slojem tucanika, rekao nam je Nikola Petković, ispred izvođača radova.

„Nasipanje je počelo od Beliševa ka Lepenici. U toku je postavljanje prvog sloja tucanika. Radi se ubrzano, 10 sati dnevno, od sedam do 17 časova, kako bismo uspeli da do zime asfaltiramo tih osam kilometara puta,“ kaže on.

Radovi su započeli u toku septembra, proširenjem puta i skidanjem postojećeg asfalta na delu puta od jovca do Beliševa. Kako radovi odmiču, sve je veća skepsa meštana Ravne Reke i Urmanice, sela koja se nadovezuju na deonicu tog puta od Beliševa, da će i oni dobiti asfalt, jer su planovi preinačeni i oni ostavljeni za proleće. Posebno što u lokalnoj samoupravi, iako ne učestvuje u finansiranju radova i put nije u njenoj ingerenciji, već Puteva Srbije, komentarišu žitelji, ne postoji jedinstvena podrška ovom velikom poduhvatu. Trasa od Beliševa, preko Ravne Reke do Urmanice nikada nije bila asfaltirana, čak ni u vreme kada je sve do zadnjeg sela saobraćao autobus. Petković nas uverava da će na proleće radovi biti nastavljeni i put asfaltiran sve do Urmanice. Na pitanje da li će ova putna deonica biti revitalizivana do Vlasa, sela u vranjskoj opštini nije znao da nam odgovori.

Na rekonstrukciju ovog putnog pravca meštani šest hanskih sela čekaju više od dve decenije, zbog čega su, između ostalog, ostali i bez autobuskog prevoza i bez stanovništva. Da li bi i sada do toga došlo ili bi i dalje ostao na margini svih planova rada, nije teško prosuditi, da put koji je veza između dve susedne opštine, hanske i vranjske, nije i od vojnog značaja.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

2 thoughts on “Trka sa vremenom za put do Beliševa

  1. Lično ću da urgiram da produže asfalt još 507 metara bar do moje kuće zbog ❄️ a posle 🍽️

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.