Tvojih pet minuta – nečiji ceo život

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na bazenu u Vladičinom Hanu protiče izuzetno dobro. Za samo prva dva sata, prikupljeno je više od 20 jedinica krvi. Iz niške Transfuzije očekuju da će taj broj do kraja biti sigurno četiri-pet puta veći.

„Odziv humanih ljudi je izuzetan u ovoj akciji. Do sada je prikupljeno preko 20 jedinica krvi i očekujemo da će taj broj biti četiri-pet puta veći do 16 časova, do kada akcija traje. Davanje krvi je privilegija zdravih ljudi, te pozivamo sve humane ljude da se odazovu jer, kako glasi i naš slogan -.nečijih pet minuta je nečiji ceo život,“ kaže za Vesnik 017 doktorka Miljana Todorović Simić, ispred Zavoda za transfuziju krvi iz Niša.

Ona ističe da u zavodu trenutno imaju dovoljne zalihe, ali se nikada ne zna kada će koja krvna zatrebati i u kolikim količinama.

dr Miljana Todorović Simić iz ZZTR iz Niša

Srđan Nikolić, koordinator ispred Policijske uprave i Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Vranja takođe je zadovoljan odzivom. Ovo je jedna od ukupno sedam akcija koju udruženje svake godine tradiocanalno organizuje na popdručju Pčinjskog okruga. U Vladičinom Hanu se redovno održava u okviru obeležavanja manifestacije „Vidovdanski dani“.

Srdjan Nikolić, ispred PU i Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Vranja

„Od prikupljenih 20 jedinica krvi, do sada, jedna polovina davalaca su pripadnici policije. Da ne bi pravili gužve, organizujemo dolazak naših članova i zaposlenih na svakih sat vremena. Akciji su se odazvali i pripadnici vatrogasnih jedinica, vojske, javnih preduzeća i institucija,“ kaže Nikolić.

Pripadnici vojske i vatrogasnih jedinica

Među davaocima ima i žena a, jedna od njih je Nevena Jović, koja je po sedmi put dala dragocenu tečnost. Za sve one koji žele da se priključe ovoj humanoj akciji, podsećamo da se ona održava na bazenu SC „Kunjak“ i da će trajati do 16 časova. Krv mogu dati svi, uzrasta od 18 do 65 godina a to je mogućnost i da provere svoje zdravstveno stanje – obave osnovni lekarski pregled, izmere pritisak i nivo hemoglobina u krvi.

Akciju su organizovali opštinski Crveni krst i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi PU iz Vranja, u saradnji sa ZZTK iz Niša.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.