U Hanu danas šinterska služba

U Vladičinom Hanu danas je ekipa šintera „Avenije MB“ iz Beograda, javljaju nam naši sugrađani. Neki se pribojavaju za pse koji su, kažu, miroljubivi i nikog ne uznemiravaju, a, sudeći po reputaciji ove službe u celoj Srbiji, sumnjaju i da će životinje koje uhvate da prežive. Najpre, zbog nehumanih uslova transportovanja – male, zatvorene prikolice u kojoj se uplašeni psi međusobno izujedaju, ali i zbog mnogih drugih stvari oko tretmana „zarobljenika“o kojima pišu mediji.

Problem pasa lutalica u Hanu je ipak veliki. U proteklih desetak dana bilo je par napada na naše sugrađane i mnogo poziva Vesniku017 iz različitih delova varoši da je broj čopora sve veći i da su građani uplašeni za svoju i sigurnost dece, a nova školska godina samo što nije počela. „Avenija MB“ u Vladičinom Hanu posluje veoma dugo. Na godišnjem nivou za uklanjanje nezbrinutih pasa dobijaju oko milion dinara, a situacija se bitno nije promenila. „Samo što ekipa ode, za par dana na ulicama se mogu videti novi čopori,“ skreću nam pažnju naši sugrađani, koji sumnjaju da „uhvaćeni psi samo menjaju lokaciju.“ Veliki problem je i što pojedini vlasnici, kučiće čuvaju dok su mali, zbog dece, a onda kada im obaveze oko životinja dosade, izbace ih na ulicu, kao i štence, u slučaju da čuvaju ženku. Onda niije ni čudo da gladne životinje postaju agresivne i počnu da napadju ljude, koji takođe, znaju da budu surovi prema životinjama i kada im ništa nisu skrivile.

Oni koji ih vole, ukazuju na to da bi sterilizacijom i kastriranjem pasa problem lutalica mogao da bude rešen, a ne plaćanjem šinterske službe, čiji dolazak, najčešće jednom mesečno, nije bitno popravio situaciju za tolike godine. Jedan njihov dolazak građane Vladičinog Hana košta oko 100.000 dinara.

Na fotografiji naše sugrađanke Ane, vidi se čopor pasa na prostoru između želežničke stanice i biblioteke gde se, kažu Hančani, psi često okupljaju.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.