U Hanu samo jedan market ima robu sa sniženim cenama

Autor: Lj. Pavlović

Od četiri velika marketa u Vladičinom Hanu robu sa obeležjem „Bolja cena – cena za narod“ ima samo jedan. Kako smo saznali od šefa „Amana“, Slaviše Milenovića, u toj trgovini imaju robu sa artiklima čiju je cenu Vlada Srbije nedavno snizila, ne naglašavjući da li su na spisku baš svi artikli ili samo pojedini. U „Jabuci gold“ od jeftinih proizvoda imaju jedino sir, „zlatiborac“, čiji kilogram košta oko 600 dinara.

U „Idei“ na pitanje da li imaju artikle sa oznakom „Bolja cena“, mlada radnica nas gleda pomalo zbunjeno i kaže da imaju neke jeftine proizvode, Međutim, radi se o akcijskom sniženju ovog trgovinskog lanca, dok jeftinih namirnica koje je VRS svrstala u potrošačku korpu kako bi pomogla najugriženijem stanovništvu, nema. Pomalo sa osmejkom čuđenja gleda nas i radnik u „Leonu“, koji odmahuje glavom i kaže da tih proizvoda kod njih nema.

Sve u svemu, građani Vladičinog Hana, poput ostalih malih mesta u Srbiji, prema nepisanom pravilu, neće se mnogo ovajditi od novog pokušaja VRS da mu život bude lakši. Baš kao i lane kada su u svakoj prodavnici, recimo, u prestonici rafovi bili puni šećerom i zejtinom koji su se često mogli kupovati u neograničenim količinama, dok se ovde čekala dojava i stajalo u redu da bi se kupila ograničena količina tih namirnica, pet kilograma šećera i dva litra ulja. Jer, ni „Amam“ u Vladičinom Hanu nije jedina radnja tog lanca u zemlji, pa ni količine jeftinih proizvoda koje dobijaju verovatno neće biti dovoljne da podmire potrebe svih kupaca. Kao na primer što jeftinijeg hleba „sava“, čija je cena ograničena, retko možete pazariti bilo gde u popodnevnim satima, jer ga nema dovoljno ni u pekaram niti u prodavnicama.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.