RHMZ I MUP izdali upozerenje zbog nevremena

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine, a na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se u Srbiji tokom vikenda očekuju jake vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, saopšteno je iz MUP-a.

Sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta, upozorio je MUp.

Timovi Sektora za vanredne situacije  i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima, kažu u MUP-u i apeluju na građane, posebno one koji žive pored vodotokova, da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije. Štabovi će, kako se kaže u saopštenju, građane redovno obaveštavati o okolnostima u vezi sa najavljenim vremenskim nepogodama.

Prema prognozi RHMZ, obilne padavine se očekuju u Bačkoj i Sremu u drugom delu dana i uveče, dok su u ostalim krajevima najavljene za sutra. Može pasti od 40 do 80 mm, a lokalno i 100 mm kiše za 24 časa, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.