U potrazi za nestalom devojkom i ronioci iz Beograda

Treći dan za radom traga se za K. Petrović (22) iz Predejana, nakon što je nestala posle sletanja automobila u Južnu Moravu kod hanskog sela Džep. Nakon ronioca Žandarmerije iz Niša, danas je doputovao i deo odeljnje iz Beograda, koji u prestonici tragaju za nestalim Matejom Perišom iz Hrvatske. Po njihovoj preporuci, u toku je rasčišćavanje korita reke ispod nadvožnjaka na području sela Džep, gde se nesreća dogodila. Potragu roniocima otežavaju nanosi granja i stabala, pa hansko preduzeće „Stojanović“ čisti bagerom.

„Na terenu su sve službe. Najviše se oslanjamo na ronioce Žandarmerije,“ kaže za Vesnik017 Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han.

Ronioci sa policijom juče su pretraživali reku, meštani iz hanske i opštine Predejane, odakle je nestala devojka, teren. „Vlasinske hidroelektrane“ su po nalogu tužilaštva smanjile dotok vode u korito Južne Morave, kako bi olakšali potragu, ali za sada bezuspešno.

Ovakva tragedija na području hanske opštine odavno se nije dogodila. U subotu, oko četiri sati izjutra, četiri devojke su se vraćale iz nekog od kafića iz Hana kući. Na izlasku iz tunela u Manajlu, na magistralnom putu makedonska granica-Beograd, kod mesta Manajle, automobil marke „golf5“ je, prema preliminarnim rezultatima istrage, usled neprilagođene brzine uslovima puta, udario u zaštitnu ogradu a zatim sa visine od oko 20 metara sleteo u Južnu Moravu. Tom prilikom život je izgubila A. M. (21) a povrede glave su zadobileA.S.(21), koja je vozila sa probnom dozvolom i K. M. (20).

U hanskoj opštini  vlada tuga, kao i u Predejanu.  Ima i nezadovoljstva građana zbog nekontrolisanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, zbog čega mladi do zore ostaju u gradu, dolaze iz susednih mesta pa, zbog ovakvih tragedija, strahuju za zivot svojih najbližih. Često ima i tuča a o porastu alkoholizma da i ne govorimo. Sa jedne strane to je problem roditelja, ali sa druge je i odgovornost društva.

Nezadovoljstvo je tim veće što je, kako gradjani iznose sumnju na fb stranicama,  već neko vreme zaštitna ograda na mostu  sa obe strane magistrale nesigurna, vidljiva vozačima koji češće prolaze pa srećom nije došlo do još neke slične situacije.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.