U srednjim školama u Hanu stagnira broj prvaka

U dve srednje škole u Vladičinom Hanu ove školske godine je ukuno 150 učenika prvog razreda. U Tehničkoj na šest smerova ukupno ima 109 učenika, dok ih je Gimnaziji „Jovan Skerlić“ svega 41. Među tehničarima je po 30 robotičara, elektrotehničara za elektroniku na vozilima, tehničara za industrijsku robotiku, isto toliko za drumski saobraćaj i 19 mehaničara motornih vozila.

„U našoj školi je sve više učenika koji se opredeljuju za zanate, sa radnom praksom, koja im omogućava brzo zaposlenje nakon škole,“ kaže Lovorka Radojlović Jović, pedagog škole.

U gimnaziji je u odnosu na period od pre desetak i više godina, broj učenika u opadanju. Ove je na dva smera upisan ukupno 41 učenik, 19 na društveno jezičkom i 22 na matematičkom smeru. Nekada su na tim smerovima bila po dva odeljenja, ali se broj đaka smanjio od kada je i Surdulica otvorila gimnaziju, odakle je u Vladičin Han dolazilo dosta učenika.

Ove dve srednje škole u tekućoj školskoj godini imaju ukupno 634 đaka od prvog do četvrtog razreda. Od toga je 441 u Tehnčkoj i 193 gimnazijalaca.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.