U tehničkoj školi „Mladi osluškuju“ – projekat o ljudskim pravima

Autor: Lj. Pavlović

Nedavno je u Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu, održan je sastanak na kom su prisustvovali predstavnici škole i lokalnih organizacija. Cilj sastanka bio je uspostavljanje saradnje u okviru projekta „Mladi osluškuju – Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“, odnosno pružanje podrške učenicima, predstavnicima Učeničkog parlamenta pomenute škole.

Tehnička škola jedna je od ukupno 16 srednjih škola koje od septembra meseca učestvuju u projektu „Mladi osluškuju“, koji ima za cilj da osnaži učenike uoblastiljudskihpravaipodržiihusprovođenjumalih akcijakakobise promovisala ljudskapravaulokalnimzajednicama.
U sprovođenju i promociji pomenutih akcija, učenici će imati podršku lokalnih institucija i organizacija, koje su se odazvale pozivu organizatora i učestvovale na inicijalnom sastanku.
Sastanku su, pored predstavnika škole, prisustvovali predstavnici Školske uprave, kao i organizacija civilnog društva – Udruženja Roma intelektualaca.

Do kraja godine, za predstavnike lokalne zajednice, kao i za učenike i nastavnike, biće održano nekoliko obuka koje za cilj imaju jačanje kompetencija u oblasti ljudskih prava, njihove zaštite i promocije.
Projekat „Mladi osluškuju“ sprovode organizacije civilnog društva – Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku, a finansijski je podržan od strane EU.

Ovaj medijski sadržaj je deo projekta „Mladi u akciji za bolji život“ , sufinanisran iz budžeta Opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove navedene institucije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.