Učenicima, ponosu hanske opštine, dodeljene Vodovdanske nagrade

Uz čestitke na izuzetnim rezulatatima postignutim u protekloj školskoj godini, pre svega učenicima kao i prosvetnim radnicima, predsednik Opštine Vladičin Han, Goran Mladenović im je danas uručio nagrade i priznanja. Tom prilikom je izdvojio učenike Tehničke škole koji su, kako je rekao – postigli neverovatan rezultat.

„Profesori, nastvnici i učitelji treba da budu ponosni na svoje učenike. Moram da istaknem grupu učenika Tehničke škole koji su postigli neverovatan rezultat, osvojivši sva tri prva mesta na republičkom takmičenju iz robotike. To je posebna grana nauke na koju računa svet i Srbija. Vladičin Han ima čime da se ponosi, kao i i Srbija,“ rekao je Mladenović, najavivši da će učenici Tehničke škole dobiti i specijalne nagrade, u toku ove ili naredne nedelje, kao i zaslužni građani naše opštine.

Ekipa robotičara

I zaista, Vladičin Han ima čime da se ponosi jer ne postoji oblast u kojoj srednjoškolci i osnovci nisu bili uspešni – na spiskovima je 31 učenik, nosilac „Vukove diplome“, 17 učenika sa osvojenim jednim od prva tri mesta na republičkim, 21 na okružnim takmičenjima i 57 nagrađenih ekipa i pojedinaca na sportskim takmičenjima najvišeg ranga.

Među onima koji su bili najuspešniji su svakako robotičari: Lazar Živković, Ognjen Đorđević, Milan Pešić, Vojin Radovanović, Lazar Marković i Ognjen Kanazir, čiji su mentori bili profesori Mlađan Mladenović i Nebojša Mladenović.

Đaci generacije su: Lazar Veličković u Gimnaziji „Jovan Skerlić“, Miloš Đorđević u Tehničkoj školi, Petar Đorđević u OŠ „Branko Radičević“, Oliver D. Stojanović u OŠ „Sveti Sava“, Jovan Ranđelović u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ iz Džepa i Natalija Dimitrijević u OŠ „Vuk Karadžić“ iz Stubla, koji su od lokalne samouprave dobili novčane nagrade, po 15.000 dinara.

Vukovcima je dodeljeno po 10.000, za prvo mesto na republičkom takmičenju isto toliko, za drugo 5.000 a treće 3.000 dinara. Svima njima pripale su i knjige, diplome sa likom kneza Lazara i karte za bazen, za jul, kao i đacmai sa osvojenim jednim od prva tri mesta na okružnim takmičenjima. Diplome i mesečne karte za bazen, dodeljene su sportskim ekipama i pojedincima.

Prosvetnim radnicima takođe su uručene novčane nagrade jer su svojim radom i zalaganjem doprineli da njihovi učenici osvoje neko od zapaženih mesta na takmičenjima, u iznosu od 2.000 do 10.000 dinara, u zavisnosti od ranga takmičenja i zauzetog mesta. Nagrade je dobilo ukupno 40 profesora, nastavnika i učitelja.

Ukupan fond za dodelu nagrada, kako nam je rekao Časlav Mladenović, direktor Centra za kulturu, ove godine iznosi 700.000 dinara. Pokrovitelj manifestacije „Vidovdanski dani 2022“ je Opština Vladičin Han.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.