Udomili izbačene pse, sada strahuju da će ih ljudi otrovati

Autor: Lj. Pavlović

„Pre oko tri meseca kod nas se pojavila keruša sa dva mala šteneta, neko je izbacio pa je morala sama da se snalazi da ih odgaja. I pored toga što imamo našu kući, mi smo je prihvatili da je čuvamo jer nam je bio žao, a moja supruga, Irena mnogo voli životinje. Medjutim, pojavio se problem sa nekima od komšija, koji se žale na buku, mada su psi jako mirni,“ priča Miljan Dimitrijević iz Suve Morave, nadomak Vladičinog Hana.

Kaže da su kerušu pre nekoliko dana sterilisali u Vranju. Nedavno su pored kuće pronašli otrov u kesici pomešan sa mesom.

„Jedno mladunče je jelo taj otrov i srećom nije se otrovalo jer smo mu odmah dali mleko i izgleda da nije bio jak otrov. Hteli smo da prijavimo u policiju, otprilike znamo ko je postavio otrov, ali smo ipak odustali jer znamo da je kazna za to ogromna, pa smo ipak oprostili,“ kaže Miljan.

Sada se plaše da ta ista osoba ponovo ne pokuša da pse koje su zbrinuli otruje. Oni su u dvorištu da ne bi lutali okolo i da ne ugrožavaju nikog. Dimitrijevići se nadaju da će se sve na tom jednom pokušaju završiti, a u suprotnom će obavestiti nadležne organe.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.