Večeras na SC gostovali folklori iz Bugarske i Republike Srpske

KUD „Branislav Nušić“, domaćin Međunarodnog festivala studentskih folklora u Vladičinom Hanu, večeras je na sportskom centru održao koncert sa gostima iz Bugarske i Republike Srpske. Skoro dva sata domaćini sa FA „Sider vojvoda“ iz bugraskog grada, Gornja Orahovica i FA „Veselin Masleša“ iz Banja Luke u Republici Srpskoj, neumorno su igrali za Hančane.

„Sider vojvoda“ postoji od 1953. godine, a folklorni nastupi bazirani su na izvođenju igara regiona Mezije, ali bogat repertoar narodnih igara i iz drugih krajeva te zemlje. Imaju orkestar narodnih instrumenata, hor plesnu grupu i mogu se pohvaliti sa više od 3.000 nastupa, zlatnim medalja sa više od 15 nacionalnih folklornih festivala u Italiji, Poljskoj, Tunisu…Gostovali su u više od 20 zemlaja Evrope, Azije i Afrike.

FA „Veselim Masleša“ osnovan je 1948. godine. Kroz anasambl je do sada prošlo više od 10.000 članova, a sada ima 350 aktivnih čuvara tradicije RS i BiH. Za 74 godina postojanja i uspešnog rada više od 200 puta je nastupao u evropskim zemljama.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.