Za nerazvijene opštine, gde je i Vladičin Han, 356 miliona dinara

Vlada Republike Srbije donela je uredbu Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za čiji je razvoj ove godine iz budžeta izdvojila 365 miliona dinara. Sredstva su opredeljena za realizaciju projekata unbapređenja kapaciteta i mera podrške i, kako još piše u Službenom glasniku, i prve faze izgradnje pijace u Surdulici, mesta iz koga je ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, Novica Tončev.

Među opštinama sa stepenom razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka je i opština Vladilčin Han koja će moći da konkuriše projektima za deo kolača od 365 miliona dinara. Pored dve naveden eu Pčinjskom okrugu tu su još i: Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac, Preševo, kao i još 38 opština u Srbiji.

Od ukupnog budžeta, 245 miliona dinara je predviđeno za unapređenje kapaciteta nedovoljno razvijenih opština, za mere podrške 25 miliona dinara, dok će za prvu fazu uređenja pijace u Surdulici biti uloženo 95 miliona dinara. Rok za podnošenje projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku, a za mere podrške do 15. novembra ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.