Za ugrožene duplo manje paketa iz CK

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Vladičinom Hanu umesto planiranih 500 paketa za socijalno ugrožene na području ove opštine, u tekućoj godini podeliće duplo manje paketa. Distribucija je planirana za drugu polovinu godine i, kako su nam rekli nadležni u CK, u njima će biti i manji broj proizvoda. Razlog za to je povećanje cena ne samo osnovnih životnih namirnica, već i svega ostalog. U trenutku kada im je pomoć najpotrebnija, ceh poskupljenja će platiti najsiromašniji i oni kojima je pomoć najpotrebnija.

„Paketi za razliku od ranijih godina, sada ne sadže higijenska sredstva. U onima koji će biti podeljeni socijalno ugroženim korisnicima nalaze se samo osnovne životne anmirnice. Po pet kilograma brašna, dva kg pasulja, po kilogram pirinča i pasulja i po tri konzerve pašđtete, mesnog nareska i sardina. Paketa sa higijenskim sredstvima sada nema. Oni su sadržali sve što je potrebno za jedno domaćinstvo za duži period,“ kažu u CK.

U toku prošle godine zahvaljujući Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, u okviru redovne godišnje aktivnosti, podeljena su 460 paketa u ruralnom delu opštine Vladičin Han, u saradnji sa mesnim zajednicama. Pakete su dobile 459 porodice, broj obuhvaćenih lica je 926, a od toga 385 muškaraca i 541 žena. Takođe, lane je dodatno bezbeđen još 131 paket, preko Helpa, sa hranom i higijenskim sredstavima za isto toliko porodica.

Pakete za ovu godinu Crvenom krstu je dostavilo resorno ministarstvo.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.