Zahvalnost penzionerima od predsednik Vučića nije izostala ni pred decembarske izbore

Autor: Lj. Pavlović

Poštari u Vladičinom Hanu imaju pune ruke posla raznoseći pismo zahvalnosti prvog čoveka Srbije penzionerima u opštini Vadičin Han, koje je postalo tradicija kada god su nam izborima pred vratima. Naš predsednik, Aleksandar Vučić je i ovaj put svom najvernijem biračkojm telu, pogotovo na jugu Srbije, uputio dirljivo pismo kojim im se zhvalio na strpljenju „tokom godina reformi u kojima smo oporavljali našu privredu, zapošljavali ljude, gradili puteve, pruge, bolnice“ kada penzije, kaže predsednik, nisu rasle brzinom kojom su rasle plate.

Sada je, piše u pismu, došlo vreme da država penzinerima vrati deo onoga što su učinili za svoju Srbiju i to i tokom radnog veka, ali i posle toga.

„Želim posebno da vam zahvalim za podršku koju ste pružali svojoj zemlji u trenucima kada su mnogi okretali glavu od nje. Upravo zato, ponosan sam što konačno mogu da vam saopštim da će penzije da rastu, najmanje brzinom koliko i plate,“ poručio je Vučić penzionerima i objasnio im koliko će to novca više biti za njih, njihovu decu i unučiće.

Saopštio im je da će ovih dana dobiti prvu povišicu od 5,5 odsto, a već u janurau dodatnih 14,8 odsto, što je ukupno 21,1 odsto, ili od 2022. do januara naredne godine, čak 56,1 odsto uvećanja, što je najveći rast u istoriji Srbije. To je, kako piše u pismu, dva puta više od stope inflacije. Podsetio je i da su prosečne penzije 2012. godine bile 202. evra, kao i to da će u januaru 2024. iznositi 390, a do kraja iste – 450 evra.

„U danima pred nama drugi put u poslednje dve godine, isplatićemo vam jenokratnu novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara,“ kaže se u pismu zahvalnosti.

Predsednik Vučić dodaje i da zna da penzionere to i dalje ne čini potpuno zadovoljnim i bogatim, ali izražava nadu da će razumeti „koliko smo energije i rada uložili da bismo popravili ekonomiju i da bi nam penzije bile redovne, sigurne i značajno više nego ranije.“

Predsednik kaže i to da je posebno ponosan na penzionerske kartice jer to na najbilji način pokazuje koliko su brinuli o njima u svakom trenutku.

„Želim da vam kažem da bez vas ne bismo mogli da promenimo Srbiju, napravimo je zemljom šansi, razvoja i budućnosti,“ poručio je on uz zahvalnost penzionerima za svaku kritiku i podršku.

On je penzionere na kraju podsetio i nato da su „pred nama važne odluke i da ne smemo da uništimi sve što smo stvorili.“

„U narednom periodu moraćemo da donosimo odgovorne odluke, biramo one ljude koji će da brinu o svakome od nas, o našoj Srbiji“, poručio je predsednik Vučić.

Čitaoci koji žele da podrže rad našeg portala to mogu da učine uplatom na dinarski žiro-račun.
PODACI ZA UPLATU
Primalac: Portal Vesnik017, Sime Pogačarevića 12, Vladičin Han
Svrha upalte: donacija
Broj računa: 205-423569-81

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.